<< İçindekileri Görüntülemek İçin Tıklayın >> Yer: Tanımlar > Cari Sistem Tanımları > Cari Bakiye Tipi Tanımları |
Cari bakiye tipi tanımlarının kullanılabildiği lisanslar: |
Cariye ait bakiye tiplerin tanımlanır. Cari bakiyesi için ayraç olarak kullanılır.
Cari Kartları penceresinde firma olarak açılmış olan cari kartında sol bölümdeki butonuna tıklayarak carinin ait olduğu burada tanımlanmış olan bakiye tipi seçilir.
Cari İşlemler penceresinde herhangi bir bakiyeye tıklandığı zaman alt bölümdeki Bakiyeler sekmesinde bakiye tipinden filtreleme yapılabilir. Ayrıca herhangi bir carinin tahsilat / ödeme işlemi yapılır iken Bakiye Tipi seçilir.
Örneğin; "Örnek Ticaret İşletmesi" isimli cariye ait 3 adet şube bulunmaktadır. 3 şube de aynı firma üzerinden alım yapmaktadır. Firma "Örnek Ticaret İşletmesi" carisine Şube 1, Şube 2, Şube 3 şeklinde bakiye tipi tanımlayarak şubelerin bakiyelerini tek cari kart altında ayrı ayrı tutma imkanına sahiptir. Bu işlem zaman tasarrufu ve işlem kolaylığı sağlamaktadır.
Aktif ve Onaylandı durumuna getirilen kayıtlar diğer işlem pencerelerinde görüntülenip kullanılabilir.
Bakiye tip kodu istenilen formatta elle girilir ya da ya da boş bırakılır ise bakiye tip adı yazıldıktan sonra butonuna tıklanınca sistem tarafından artan sırada numara verilir.
Bakiye tip adı girilir.
Genel Bilgiler
İşlem Kodları girilir. İşlem Kodları Tanım penceresinde işlem kodlarına bakılabilir.
Özel Kod girilebilir. ... (üç nokta) butonuna tıklanılarak açılan Özel Kod penceresinde seçilir ya da elle giriş yapılır. Kullanıcının isteğine bağlı olarak oluşturulan bir koddur ve filtreleme ya da rapor oluşturmak için kullanılabilir.
MH Özel Kod ... (üç nokta) butonuna tıklanılarak Özel Kod penceresinde seçilir yada yeni giriş yapılır.
Muhasebe Kodu Bileşeni alanında muhasebe işlemlerinde hesap planı vb. için firmaya ait kullanılacak kod bileşeni belirtilir.
Varsayılan kutucuğu işaretlenerek ayar yapılır.
Bağlantılı Olduğu Objeler sekmesinde butonları ile satır bazında kayıt işlemleri (ekleme, silme, onaylama, vazgeçme) yapılır.
Noktalar sekmesinde işlem noktalarının kaydı (ekleme, silme, onaylama, vazgeçme) butonları ile satır bazında yapılır. Burada eklenecek olan noktanın İşlem Noktası Tanımları penceresinde girilerek durumunun Onaylandı olarak kayıt edilmiş olması gerekir. Geçerlilik olarak ise eklenen noktalardan Seçili Noktalar seçilir. Eğer tüm noktalarda kullanılacak ya da geçerli olacak ise Geçerlilik olarak Bütün Noktalar seçilir. Sistemde varsayılan olarak Geçerlilik >Bütün Noktalar seçil olarak gelir !
Serbest Alanlar sekmesinde kullanıcı isteğine bağlı ek alanlar tanımlanabilir.