<< İçindekileri Görüntülemek İçin Tıklayın >> Yer: Tanımlar > Yapılandırma Tanımları > Numaralandırma Tanımları |
Numaralandırma tanımlarının kullanılabildiği lisanslar: |
Numaralandırma tanımlamaları yapılır.
E-fatura gibi belgelerde kullanılacak olan numara formatı hazırlanır. Formatta örneğin ilk 3 hanenin firmanın kendi isteğine göre ayarlanmasına devlet izin verir.
İlk 3 haneden sonraki kalan haneler devletin belirlediği şekilde olmalıdır.
Aktif ve Onaylandı durumuna getirilen kayıtlar diğer işlem pencerelerinde görüntülenip kullanılabilir.
Kodu istenilen formatta elle girilir ya da boş bırakılır ise kod adı yazıldıktan sonra butonuna tıklanınca sistem tarafından artan sırada numara verilir.
Adı yazılır.
Tablo Adı seçilir. ALSAASIL vb. sistem tablosudur.
Alan Adı seçilir. Numaralandırma için seçilen tablodaki kullanılacak olan numaradır. BELGE_NO, REFERANS_NO, TAKIP_NO gibi numaralar olabilir.
İlk Tarih, Son Tarih alanlarında seçim yapılır. Numaralandırmanın geçerli olacağı tarihlerdir. Başlangıç tarihinden sonraki oluşturulan belgelerde bu numaralandırma şekli kullanılacaktır. Örneğin e-fatura işlemi için kullanılacak ise seçilen ilk tarih sonrasındaki belgelerdeki numarada değişiklik olur.
İşlem Kodları seçilerek tanımın hangi işlemlerde (satış, alış vb) kullanılacağı belirtilir.
Kayıt Durumları alanlarındaki menülerden seçim yapılır. Bu numaralandırma tanımının kullanılacağı kayıtların durumları (giriş, taslak, onaylandı vb.) seçilir.
İşlem Noktası butonuna tıklanılarak İşlem Noktası penceresinde seçilir. Bu numaralandırma tanımının kullanılacağı şube ya da departman seçilir.
Alt İşlem Noktaları kutucuğu işaretlenerek üstte seçilen işlem noktasına bağlı olan noktalarda numaralandırma tanımının geçerli olması sağlanır.
Personel butonua tıklanılarak Personel Bilgileri penceresinde seçilir. Bu numaralandırma tanımını kullanılabilecek olan personel seçilir.
Stok Yeri butonuna tıklanılarak açılan Firma ve Şube Tanımları penceresinde seçilir.Bu numaralandırma tanımının kullanabileceği stok yeri seçilir.
Alt Stok Yerleri kutucuğu işaretlenerek üstte seçilen stok yerine bağlı olan noktalarda numaralandırma tanımının geçerli olması sağlanır.
Proje butonuna tıklanılarak açılan Proje Tanımı penceresinde seçilir.Bu numaralandırma tanımının kullanabileceği proje seçilir.
Terminal alanında ... (üç nokta) butonuna tıklanılarak açılan Terminal Tanımı penceresinde seçilir.Bu numaralandırma tanımının kullanabileceği bilgisayar seçilir.
Kullanıcı alanında bilgi girilir. Boş burakılması halinde numaralandırma tanımı tüm kullanıcılarda geçerlidir.
Türü menüden seçilir.
Tekil Şartı menüden seçilir. Evet seçilirse bir numaranın birden fazla forma verilmesi engellenir.
Ek Filtre girilir.
Rapor menüden seçilir.
Özel Kod girilebilir. ... (üç nokta) butonuna tıklanılarak açılan Özel Kod penceresinde seçilir ya da elle giriş yapılır. Kullanıcının isteğine bağlı olarak oluşturulan bir koddur ve filtreleme ya da rapor oluşturmak için kullanılabilir.
Format alanındaki menüden tanımlanmış olan format tipi seçilir.
Standart Tanımları Ekle butonuna tıklanılarak standart tanımlar getirilir.
Uygula butonuna tıklanılarak ayar uygulanır. Uygula butonuna tıklanmadığı taktirde yapılan format ayarı aktif olmaz.
Tekillik Kontrol butonuna tıklanılarak kontrol yapılır.