<< İçindekileri Görüntülemek İçin Tıklayın >> Yer: Ticari İşlemler Soru Cevap > Stok > Birimler arası dönüşüm yapılarak çeki no takibi nasıl yapılır? |
N4/T4 sisteminde stok giriş ve çıkış işlemlerinin çeki numarasına göre takibi Çeki Listesi penceresinde yapılır.
Eğer bir ürünün stok kartında birimler arası dönüş ayarı yapılmış ise Çeki Listesi penceresinde birimler arası dönüştürülerek takip yapılabilir.
Örneğin sistemde ofis sandalyesinin stok kartında paket ve adet olarak iki birim tanımlanır.
Paket ve birim arasındaki birim dönüşümü stok kartındaki Birimler penceresinde yapılır.
Sonrasında ofis sandalyesinin çeki numarasına göre stok girişi ve çıkışı yapılırken Çeki Listesi penceresinde paketli ve adetli takibi yapılabilir.
ÖN İŞLEMLER Stok kartındaki Birimler penceresinde farklı birimler tanımlanıp birimler arasındaki dönüşüm ayarı yapılır. Aşağıdaki görselde örnek olarak Ofis Sandalyesi için paket ve adet birimleri tanımlanmıştır. Aralarındaki dönüşüm 1 paket içinde 2 adet olarak ayarlanmıştır. (Stok birimleri ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.)
Birimler penceresinde butonuna (1) tıklanarak sıra numaralarına dikkat edilerek satırda birim kayıtları oluşturulur (2). Dönüşümü olacak olan birime (örn;paket) tıklanarak Genel Özellikler sekmesinde ref birim, ref birim çarpanı, oto parçala sıra alanlarına (3) bilgi girilir. Birim çarpanı (4) alanına ref birim çarpanı değeri girilir.
Diğer birim (örn;adet) (1) seçilerek Genel Özellikler sekmesinde Takip Birim1 den alanında Evet (2) seçilir. Bu ayar sonucunda İŞLEMLER> Stok İşlemleri > Stok Çeki Listeleri >Stok Çeki Listesi penceresinde inceleme yapılırken paket ve adet bilgisi görülür.
|
1. Sistemde örneğin stok giriş penceresinde işlem yapılır. Farklı stok giriş pencerelerinde aynı şekilde işlem yapılır.
butonuna tıklanılır. Giriş stok yeri ve cari ünvanı seçilir (1).
butonuna (2) tıklanarak satırda stok kaydı oluşturulur (3).
Satırda seçilen birim değerine dikkat edilir. Çünkü bu birim değerinden çeki listesinde numara oluşturulacaktır.
Seri/Çeki sekmesinde sayısı (kaç tane çeki numarası oluşturulacağı) ve miktar (her bir çeki numarasına ait olan miktar) alanlarında bilgi girilerek Kayıt Üret butonuna tıklanır (4).
Çeki no üretilir (5). Hepsini Aktifleştir butonuna (6) ve Onaylandı (7) butonuna tıklanır.
2. Sistemde örneğin stok çıkış penceresinde işlem yapılır.Farklı stok çıkış pencerelerinde aynı şekilde işlem yapılır.
butonuna tıklanılır. Çıkış stok yeri ve cari ünvanı seçilir (1).
butonuna (2) tıklanarak satırda stok kaydı oluşturulur (3).
Birim alanında seçilen değer önemlidir. Çünkü çeki listesinden numara ilişkilendirmesi birim değerine göre yapılacaktır. Hangi birim değerinden stok girişi yapılmış ise aynı birim değerinden çıkış yapılır.
Seri/Çeki sekmesinde Çeki İlişkilendir butonuna (4) tıklanır ve sıradan çeki numaraları seçilir.
Seçilen çeki numaraları listelenir (5). Sistem paket-adet dönüşümünü yapar. Örneğin 4,5 paketi 9 adet olarak dönüştürür.
Hepsini Aktifleştir butonuna (6) ve Onaylandı (7) butonuna tıklanır.
3. İŞLEMLER> Stok İşlemleri > Stok Çeki Listeleri >Stok Çeki Listesi penceresinde Durum ve Stok Yeri (1) alanlarında seçim yapılarak Yenile (2) butonuna tıklanarak çeki listesi alınır. Çeki numarasına bakılarak kaç paket ve adet harcandığı görülür (3).