<< İçindekileri Görüntülemek İçin Tıklayın >> Yer: Üretim İşlemleri Soru Cevap > Stok > Stok yeri tanımı nasıl yapılır? |
Üretim sürecinde kullanılan ham madde, yarı mamul ürünlerin harcanacağı ve mamulün konulacağı stok yerleri bulunmaktadır.
Malzemelerin ve ürünlerin hangi miktarda harcandığı ve stok yerindeki durumlarını analiz edebilmek için stok yerleri ayrıştırılır.
İşletmelerin yapısına göre birden fazla stok yeri oluşturulabilir.
ÖN İŞLEMLER 1.Firma ve Şube tanımlanır. 2.İşlem noktası tanımlanır. Stok yerleri oluşturulan işlem noktasına bağlı olarak tanımlanmalıdır. |
Bilgi (tıklayınız)
|
Aşağıda yapılan stok yeri oluşturma işleminde depolar ana stok yerinden bağımsız olarak ayrı ayrı tanımlanmıştır.
TANIMLAR modülü altındaki Stok/Lojistik Tanımları menüsünde Stok Yeri Tanımları penceresi açılır.
1. butonuna tıklanır.
2.Açılan pencerede stok yeri oluşturulan ilgili şube seçilir ve Tamam butonuna tıklanılır.
3.Stok yeri adı (1) alanına bilgi girilir. Genel Bilgiler sekmesindeki Üretim işlem (2) alanı işaretlenir. Kayıt Onaylandı (3) durumuna getirilir. Çoğalt (4) butonuna tıklanılarak aynı ayarlar ile diğer stok yerleri tanımlanır.
4.Oluşturulan stok yerleri TANIMLAR modülü altındaki Stok/Lojistik Tanımları menüsünde Stok Yeri Tanımları penceresinde listelenir.